Gi 12 sekunder av din dag. Det er verdt det. (Litt om alt og ingenting. Mye om det i midten...)

Gi 12 sekunder av din dag. Det er verdt det.

Det knyter seg i magen. Det velter seg og jeg har lyst å kaste opp. Jeg svelger, biter tennene sammen og tar skolevesken i hånden. Lukker opp døren og tar ett steg ut. En ny skoledag igjen. Helgen var befriende. Nå er angsten her på nytt.

 

Asian sad woman on street
Licensed from: kawing921 / yayimages.com

Jeg ser nedover gaten jeg må gå, tar ett dypt åndedrag og tar ett nytt steg. Det er likens hver dag nå. Skolen som gav så mye glede og håp, er nå redusert til en knute av angst, redsel og gråt. Det er ikke morsomt lengre. 

 

Læreren er begynt å følge med meg i klasserommet. Jeg kjenner at blikket hans følger meg, vurdere meg. Jeg gjør alt jeg kan for å ikke skille meg ut. Jeg vil ikke bli holdt igjen, sånn som Lisa.

 

 

Jeg ventet på henne første gangen det skjedde. Hun ble ikke så lenge. Men jeg glemmer aldri blikket hennes når hun kom ut igjen. Så tom. Så sløv. Så rar.

Depressed redhead
Licensed from: DNFStyle / yayimages.com

 

Hun ble holdt igjen oftere og oftere. Nå fikk jeg ikke lov å vente på henne flere ganger. Hun ville ikke se noen etterpå. Den gangen forsto jeg ikke hva som var galt. Men jeg skulle få forståelsen for hva hun hadde opplevd.

 

Veien til skolen min er lang og skummel. Det går ingen transport dit, så jeg må gå hele veien. Veien går forbi en en annen skole, der DE står å venter.  Det er alltid så vanskelig å lukke ørene for alle kommentarene som strømmer ut når jeg må passere. Noen dager er de mer nærgående enn ellers. Men jeg har alltid klart å komme meg unna.

 

 

Hooded man robbing young woman with knife
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Men.. En gang fikk den ene tak i meg. Han dro meg inn i en bakgate og begynte å ta på meg. Jeg forsøkte å komme meg unna. Men det hjalp ikke. Han gjorde det han ville, uansett hvor mye jeg ropte og slo. Det hjalp ikke.

 

 

 

 

 

Sexual abuse concept
Licensed from: BDS / yayimages.com

Jeg våknet til meg selv etter en stund. Jeg var helt alene. Det rant blod nedover lårene mine og det gjorde vondt. Jeg sprang hjem og fikk vasket meg. Men uansett hvor mye jeg vasket og gnikket, så følte jeg meg skitten likevel.

 

Dagen etterpå var det ingen bønn. Jeg måtte på skolen igjen. Det er ingen nåde hvis man skal få utdannelse. Jeg ville bli sykepleier. Jeg sprang nesten hele veien til skolen. Det har jeg gjort hver dag siden. Jeg sprang både til og fra, så ingen skulle få tak i meg. Det føltes som jeg hadde djevelen i hælene hver gang.

 

Woman in underwear crying - violence concept
Licensed from: BDS / yayimages.com

 

Nå er Lisa sluttet på skolen. Hun kommer bare ikke mer. Hun ble holdt igjen en siste gang og har ikke vært på skolen siden. Jeg besøkte henne etter ett par dager. Hun så forferdelig ut. Hun snakket ikke. Øynene hennes var matte og livløse. Hun hadde blåmerker på halsen, som om noen hadde forsøkt å kvele henne. Hun bare lå i sengen og stirret i taket. Det var ett håndmerke på kinnet hennes, svakt rødt nå. Hevelsen var begynt å gå ned. Hun gjentok det samme hele tiden "Jeg forsøkte bare å stoppe han. Jeg sa nei. Jeg ville bare stoppe han..." Jeg forsøkte å få henne til å forklare mer.. Men hun var som tapt for denne verden. Hun var borte. Ingen mer Lisa, bare ett skall igjen..

 

Nå er jeg redd. Han følger meg med blikket hver dag nå. Tar på meg. Stryker meg over rumpa og brystet når ingen ser.

Teacher and student
Licensed from: phovoir / yayimages.com

I dag rakte jeg opp hånden for å få hjelp med noen matteoppgaver. Han sto ved siden av meg og gnikket seg inntil meg. Jeg kjente hva han ville og fikk panikk. Opplevelsen fra skoleveien satt enda som spikret og jeg måtte springe ut for å kaste opp. Etter en stund kom han ut etter meg. Jeg sprang forbi han inn på plassen min og nektet å svare mer. Jeg er redd for hva som kan skje hvis han får meg alene.. 

 

Nå klarer jeg ikke mer. Jeg går ikke på skolen i dag

Murder unsolved
Licensed from: warrengoldswain / yayimages.com

 Jeg vet om en plass der toget kjører forbi.  Det er en liten sving som er ganske så uoversiktlig for toget. Der vil ingen kunne stoppe meg. Der kan jeg hoppe ned på sporet og endelig få hvile. Min hverdag er for tøff.

Nå klarer jeg ikke mer.              

 

 

En hverdag full av angst, mistrivsel og vold. Jenter blir misbrukt på skoleveien og på skolen hver dag. Tvunget til stillhet. Slått. Voldtatt. Ødelagt av mennesker som har makt. Misbrukt av menn som tror de eier og kan bruke jenter til sin egen fornøyelse. Plaget og torturert av medelever. Dette er hverdagen til mange tusen jenter.

 

Mens du drikker din morgenkaffe, blir 100 talls jenter misbrukt, voldtatt og slått rundt om i verden.

Mens du gjør ditt morgentoalett, blir ytterligere flere misbrukt.

Hver gang du sjekker Facebook eller sender en snap blir jenter misbrukt.

Hvert sekund misbrukes 4 jenter. Det er 4 jenter for mye! 

 

Barn, uansett kjønn, skal ikke ha en slik hverdag på skolen! Ville du gjort noe hvis det var ditt datter, søster, søskenbarn, tante/onkel unge? Vi trenger flere som bryr seg! 

 

Gi ett par sekunder av din dag til å bekjempe vold mot jenter! Vedta loven!

Har du 12 sekunder av din tid? Trykk HER! 

 

 

 

#minlov

 

 

9 kommentarer

missmommy.blogg.no

27.09.2015 kl.21:23

Flott og sterkt innlegg!! Ha en god kveld:)

Eileen

27.09.2015 kl.21:25

missmommy.blogg.no: :) takk for d.. :) ha en fantastisk kveld du å! :)

missmommy.blogg.no

27.09.2015 kl.21:32

:)

etdiktomdagen

27.09.2015 kl.22:25

Flott innlegg....................... sterkt........ kjente det i magen.......... :-(

Eileen

28.09.2015 kl.06:57

etdiktomdagen: :) takk.. E ett sterkt tema...

Sølvi Kokkersvold

29.09.2015 kl.04:52

Flott Eileen :) På tide det blir fokusert mere på :) Sterke ord .....

Eileen

29.09.2015 kl.10:00

Sølvi Kokkersvold: :) takk! :) meget viktig tema.. :)

Carina Chanel

29.09.2015 kl.11:39

Takk for flott innlegg. Sterkt ja. Så bra å se at flere bryr seg, og kan dele ordet :) Vi jenter må holde sammen, og alle kan bidra til å gjøre en slutt på slik grusom oppførsel! Alle fortjener å føle seg trygge på skolen, og også på veien hjem derifra.

Les gjerne mitt innlegg her: http://carinachanel.blogg.no/1443432562_28092015.html

Eileen

29.09.2015 kl.11:45

Carina Chanel: :) ingen årsak! :) ja d e ett viktig budskap.. Jo flere som vise sin omsorg og støtte, jo bedre e d.. :)

Skriv en ny kommentar

Blogglisten
hits