Spøkelseshistorie (inneholder reklame)

Coolstuff.no har en konkurranse gående. Skriv en spøkelseshistorie siden det snart er halloween...

Dette er en historie jeg har skrevet basert på noe jeg har hørt fra min familie.. Det er selvsagt blitt lagt til enkelte elementer for å få en god historie, men noen i min slekt vil kanskje kjenne deler av den igjen.. Enjoy... 

 

I gamle dager var ikke barna priviligert med egne soverom. De hadde ikke sin egen seng med tilhørende nattbord for å sette vannflasken. Men de fleste barn fikk sove inne, i samme hus som mamma og pappa. Det var ikke tilfelle i denne familien.

 

Langt inne i en dal bodde det en familie med 11 barn og 4 voksne. De livnærte seg som folk flest, åkere og sauer og kyr. Hver morgen var det tidlig opp for å gå i fjøsen. Kuene skulle melkes og alle dyrene skulle ha mat. Ikke alltid var det nok til å mette, men det gikk på ett haltende vis.

House
Licensed from: zych / yayimages.com

De bodde i ett lite gammel hus med tilhørende bygninger rundt om på gården. Huset hadde mange mennesker. Det var 11 barn i alle aldre, den minste var knapt nok begynt gå. Dette lille huset hadde ikke så mange soveplasser så her måtte man finne på noe lurt. Det ble raske bestemt at de eldste barna skulle sove i den lille bua som sto på tunet. Noe annet var ikke mulig, så da ble det sånn.

 

Senger ble bygd og en ny soveavdeling var klar. Kari, Hanna, Peter, Gudleif og Ingebjørg skulle sove sin første natt i bua. De var spente. Historien om han der ute, ble plutselig så virkelig. Tenk om han kom når de sov, der ute!

Old Lantern
Licensed from: leaf / yayimages.com

Når kveldsmaten var spist ble barna sendt ut i seng. De klatrer fort opp stigen til loftet og hoppet under dyna.

"Tror dere det er sant? Dere vet, han der ute?" spurte Kari stille. Hun trakk dynen opp mot ansiktet mens hun kastet ett skremt blikk på vinduet.

"Nei, det kan det da ikke være. Det er sikkert bare noe pappa sier for at vi skal være stille." sa Gudleif tøft. Han var eldst av dem alle med sine 12 år.

 Peter, som aldri ville være noe dårligere enn broren Gudleif, reiste seg modig fra sengen og gikk mot vinduet. Han skulle vise de andre at han var ikke redd!  Han skalv innvendig, men nektet å være en pyse. Han kastet ett fort blikk ut av vinduet og satte i ett hyl!

"Han kommer! Han kommer! Gjem dere!"

shadow of a man in the night
Licensed from: Teka77 / yayimages.com

Det oppsto panikk i bua, jentene gråt og guttene hylte skremt. De hørte at det tok i døren og den knirket langsomt opp. Da ble det helt stille i bua. Ingen turte så mye som å puste.

Tunge fotsteg gikk over gulvet, nærmet seg stigen opp til loftet. De hørte noe som pustet tungt mens steg for steg ble tatt i stigen. Ett unisont hylekor starter idet de ser ett hode stikke opp av gulvluken.

 

"Hva i alle dager er da dette for noe?! Må dere holde stilt her, dere vekker jo mann og mus!"

Det var bare mamma som kom inn! Alle begynte å snakke i munn på hverandre mens de forsøkte å forklare. "Så så, ro dere ned nå. En om gangen. Gudleif, kanskje du kan forklare? " 

Gudleif kremtet og var ikke så høy i hatten. Man føler seg ikke modig når man blir vettskremt av snille mamma. "jo det har seg sånn. Du var dratt for å hjelpe mormor og kom jo ikke hjem på ett par dager. Vi var ikke så flinke å legge oss ned så pappa fortalte ett eventyr som vi er litt redde for nå." Han så blygt ned i gulvet, ville ikke at noen skulle vite at HAN var blitt redd ett eventyr.

Mamma ville absolutt høre hva det for ett eventyr, så Gudleif måtte fortelle. Han satte seg, men hadde god utsikt til vinduet. Det var tryggest sånn.

Haunted barn with ghosts flying and dark skies
Licensed from: Sandralise / yayimages.com 

"Barn skal sove om natten. Sånn er det bare. Barn trenger søvn og hvile. Men ikke bare det. Det er da de er trygge for hånden.

Det har seg sånn at det fins ett vesen som går rundt husene på kvelden. Han leter etter barn som ikke sover. Finner han noen så er det ille ute med dem. Det er få som har sett hele ham, men noen har sett hånden hans. Han titter inn vinduene og ser om alle sover eller er våkne. Det fortelles at han en gang her i dalen, fant en gutt som var våken. Han lokket gutten til seg og ingen har noen gang sett ham etter det. Det eneste som var igjen var håndtrykket på ruta. Gutten var sporløst borte.

En annen har fortalt at hun nesten ble lokket med. For hun hadde ligget lenge våken og lekt i sengen. Hun hadde ikke lov til det, men klarte ikke å la være. Hun hadde plutselig hørt noen lyder og trodd at det var pappa som kom for å sjekke til henne. Så hun kastet seg ned under dyna og lukket øynene. Da hørte hun at noe la seg på ruta. Hun hoppet opp og fikk ett glimt av en grønn slimete hånd på ruta. Mer fikk hun ikke sett, for hun svimte av når hun skallet hode i skråtaket. Det reddet nok livet hennes. Dagen etterpå var det ett slimete håndavtrykk, akkurat der hun hadde sett det.

Barn, hva enn dere gjør, så vær flinke og sov nå. Det er ikke trygt å være våken på natten. Da kan HAN komme."

 

Mamma var sjokket. "Hvordan KUNNE han fortelle en slik røverhistorie til små barn! Er han blitt gal!" Disse tankene holdt hun for seg selv og lovet mannen sin en reprimade når hun kom inn igjen. Til barna sine var det ikke mye å si. Annet enn det alle mødre gjør, sier at det bare er en historie og det ikke er sant. Hun sang nattasanger og ba Fadervår sammen med dem. Til slutt kunne hun gå.

 

Barna la seg ned igjen i sengene sine. Men de var ikke helt trygge likevel. Hva hvis mamma tok feil og pappa hadde rett? Da var det vel lurt å sove nå. Bare sånn i alle tilfellers skyld.

Alle la seg ned og en etter en sovnet de.

moonlight coming through a skylight
Licensed from: littlebloke / yayimages.com

Ingebjørg våknet plutselig. Hun viste ikke hva klokken var, men så at månen lyste sterkt på himmelen gjennom vinduet. Blomstervasen i vinduet laget en grotesk skygge inn på gulvet. Som en hånd.... Hun grøsset.

Men hun måtte stå opp og tisse. Det var forferdelig dumt å drikke så mye vann så sent på kvelden. Men saltkjøttet til middag hadde nok vært litt for salt for hennes smak. Men spise måtte de. Hun skynde seg å finne frem nattpotten og gjorde seg ferdig. Hun hoppet fort tilbake i sengen mens hun kastet fortvilete blikk mot vinduet. Hadde hun ikke hørt en lyd der ute?

 

Hun knep øynene sammen og skulle ønske de var limt sammen. Nå var Ingebjørg kanskje veldig redd, men likevel var hun en nysgjerrig unge. Hun klarte ikke la være men måtte titte en siste gang. Hun stivnet. Noe hadde rørt seg utfor vinduet. Det skulle være umulig, siden de var i 2. etasje. Du måtte ha stige for å nå opp. Nei, det var nok bare en fugl... Hun humret litt over sin egen redsel og kastet ett nytt blikk på vinduet.

Handprint on ice window
Licensed from: Alelana / yayimages.com

En slimete hånd hadde lagt seg på vinduet. Fingrer med lange klør som sakte skrapte seg nedover vinduet. Hun så at det dannet seg slimete spor etter den. Hun klarte ikke puste. Hun kjente det kriblet i magen og det kom ukjente tanker inn i hodet hennes. En stemme hun aldri hadde hørt før, men som likevel virket så kjær. "Kom.... Bli med... Kom Ingebjørg... " Den kjenner navnet mitt! Hva er dette for noe!" Jeg klarer ikke la være, jeg må bort til vinduet og se.. Stille løftet hun dynen av og gikk mot vinduet. Måtte passe på at de andre ikke våknet. Gudleif vrei seg i senga og Ingebjørg stivnet. "Hva sier jeg hvis han våkner?!" Han sov videre og Ingebjørg fortsatte mot vinduet. 

spooky green skull
Licensed from: pterwort / yayimages.com

Jo nærmere hun kom vinduet med den grønne hånden, jo mer tydelig så hun den. Den var grønn ja, som det slimete grønne som du kan finne i elven. Men når hun så nærmere, så hun at det var mer. Under dette grønne kunne hun skimte biter av .. Hva var det.. BEIN!  Hun ville ikke mer, hun ville våkne fra marerittet, NÅ!

green monster haands coming out of a wall
Licensed from: karinclaus / yayimages.com

 

Men det var som om hun ble trukket mot hånden. Uten å vite hva hun tenkte, la hun sin hånd mot den grønne. I det håndflatene møttes, dukket ansiktet opp. En hodeskalle med irrgrønne øyne som lyste mot henne. Tennene var sylskarpe og hun så en lang tunge som var delt på midten. Øyene til vesenet frøs henne fast og hun kjente at hun begynte å visne. Så ble alt svart.

 

Dagen etter våknet de i tur og orden. Gudleif strakk seg ut og så mot vinduet. Han stoppet og måtte gnikke øynene ett par ganger. Han så en gang til og satte i ett hyl! Det var ett merke på vinduet!

Alle barna hoppet opp av sengene sine, unntatt Ingebjørg. Gudleif sprang bort til sengen og rev av dynen. Ingen der. Da kom panikken! Kari og Hanna sprang inn til mamma, mens Gudleif og Peter gikk rundt bua for å se. Nedenfor vinduet var det noen avtrykk, som om noen hadde laget fotlange merker med pinner. Langs veggen under vinduet var det rester av grønt slim. Angsten begynte å ta ham, men heldigvis kom pappa ut.

Sammen klarte de å finne de samme fotlange merkene lengre bort. De fulgte de helt til de kom til ett lite tjern innerst i skogen. Ved bredden lå en tynn liten nattkjole, sånn som Ingeborg. Gudleif hørte ett sus når han plukket den opp.. I det svake suset som kom hørte han en stemme

Spooky Evening
Licensed from: Coffee999 / yayimages.com
"Barn som ikke sover, må sove i evigheten hos meg......"

 

Del gjerne videre og skrem din nabo som ikke vil sove...  

 

Lyst å kle deg ut som dette monsteret eller noe lignede? Ta turen innom www.coolstuff.no. De har mange mange kostymer.. Så kanskje du kan være hånden på ruta på halloween... 

 

#spøkelseshistorie #coolstuff #nøkken #skremme

Blogglisten
hits